Netto Bruto berekening

De netto bruto berekening is een van de grootste ergernissen van boekhouders en accountants. Er moet constant rekening worden gehouden met twee verschillende bedragen en het is niet altijd handig in de boekhouding om deze twee termen uit elkaar te houden. Soms is het nodig om snel even de berekening te doen. Maar welke formule heb je daar ook weer voor nodig? Gebruik dan snel onze website om deze berekening uit te voeren. Dit kan gratis, snel en eenvoudig.

Verschil netto bruto

Iedere Nederlander die in Nederland woont en werkt betaalt in Nederland belasting over het loon dat hij of zij verdient. Er is altijd een verschil tussen het nettoloon en het bruto loon. Wat is het verschil? Wel, bruto is het bedrag dat afgesproken is met de werkgever. Het netto bedrag is echter het bedrag dat uiteindelijk – na het betalen van allerlei sociale voorzieningen en belasting – op de rekening van de werknemer wordt gestort. Dit bedrag kan aanzienlijk verschillen.

Slechts een indicatie

Soms is het nodig om even een indicatie te hebben van een uiteindelijk bruto of nettoloon. Je gaat bijvoorbeeld naar een sollicitatie en je wilt graag een bepaalde wens aan de potentiële werkgever uiten als het gaat om een loon dat je graag wil ontvangen. Hoe leg je dit uit aan de werkgever? Het makkelijkste is om een werkgever een indicatie te geven van zowel het netto als het bruto loon. Snel de netto bruto berekening doen kan dus makkelijk op onze website.

Gebruik de formules

Elk jaar veranderen de percentages van de belastingwet en daarom is het goed om ieder jaar weer een nieuwe formule op de website te zetten. Wij garanderen dat onze formules jaarlijks worden vernieuwd. Uiteraard gaat het hier om een indicatie en kunnen er geen wettelijke rechten aan worden ontleend. Op onze website kan men bijvoorbeeld ook snel het BTW berekenen van een bedrag.